piektdiena, 2012. gada 30. novembris

Ceturtdiena

Pēc brokastīm abiem Bībele.

Dāvis matemātikā pildīja uzdevumus no uzdevumi.lv - darbības ar četrciparu skaitļiem.
 Pēc tam turpat angļu val. - izpildīja sadaļu My house - ar šo arī tēmai liksim mieru. Vārdiņus pārvalda daudz labāk par Emīlu. Tā nu ir sanācis, ka Dāvis faktiski iet pa priekšu Emsim abās svešvalodās. Un bauda jau ir arī mācīt šādu bērnu, kas kā sūklis uzsūc visu, ko dod un saki. :)
Dabaszinībās pārbaudīju, ko pats izlasījis un atceras par Latvijas reljefu. Sīkāk parunājām par ledājiem, morēnu, piejūras ezeriem. Meklējām kartē augstienes un zemienes, lielākos ezerus un upes. Bija interesanti un aizraujoši. :) No dabas ainavām pagaidām tikai mežu sīkāk apspriedām. Zīmēja kladē tabuliņu ar meža stāviem, spriedām, kurā stāvā kas aug. Nu, vienvārdsakot, aizrautīgi darbojāmies.

Emīls vairāk darbojās viens šodien. Rakstīja kontroldarbu dabaszinībās par cilvēku.
Matemātikā skolotājas atsūtītos kontroldarbus - divus izpildīja, trešo atstāja nākošajai dienai. Katrā pa vienai neuzmanības kļūdai. Arī dabaszinībās švaki uzrakstīja. Un vispār tāda sajūta, ka puika kauktur 'iestrēdzis'. Viņš itkā darbojas un lasa, raksta, bet galvā nekas īsti neaizķeras. Ļoti izklaidīgs palicis.
Vienīgais prieks - angļu val. šodien rakstīja grāmatā doto pirmās nodaļas noslēguma darbu - labi uzrakstīja.
Vēl arī sports, ģitāru arī patrinkšķināja. Ar Annu ratiņos pa svaigu gaisu pastaigāja.
Un lasa "Zaļo grāmatu". Es savulaik nespēju izlasīt, kaut arī esmu "grāmatu tārps". Emīls arī vaid un mokās, ka nelasās, bet pagaidām vēl nemet pavisam pa gaisu prom to grāmatu. Tā kā neesmu lasījusi (tiku līdz kādai 30 lpp. savulaik), tad nemācēšu arī pateikt, kas tur tik šausmīgs. Tak esot latviešu klasika un katram kārtīgam latvietim to esot jāizlasa... Pagaidīšu, kamēr Emīls tiks līdz beigām, varbūt radīsies kāds viedoklis... Bet varbūt man arī izlasīt to Jaunsudrabiņa garadarbu?!?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru