ceturtdiena, 2012. gada 29. novembris

Trešdiena

Pēc brokastīm abiem Bībele.
Emīls risināja matemātikā teksta uzdevumus, izpildīja arī skolotājas atsūtīto kontroldarbu - bez kļūdām. :) Atkārtoja dabaszinībās par cilvēku - rīt rakstīs kontroldarbu. Angļu valodā  vēlreiz atprasīju valstis un tautības, izrunājām pāris uzdevumus un pēc parauga uzrakstīja vēstuli angliski. Viss izdevās, līdz ar to pats arī smaidīgs. :)
Dāvis vilka gumiju, urbināja degunu, pētīja sienu, bet beigās tomēr piebeidza Bībeles konspektu. Nepateicīga nodaļa šodien viņam - kā pats teica - tur tik uzskaitīja, kas kuram dzima, dzima un dzima - a jēgas nekādas. :D Pēc tam jau nedaudz raitāk latviešu valodā pāris uzdevumi - izrakstīt radniecīgos vārdus, pasvītrot sakni, galotni. Zīmēja arī kaut kādu radniecīgo vārdu tīklu (pats grāmatā doto uzdevumu saprata labāk nekā es :D) - izdevās glīši. ;) Vēl abiem sports un mūzikas skola.
Eduards vakar jautāja, vai es te arī pārējo bērnu sasniegumus atzīmēju. Laikam jau ne pārāk - bet to tak var labot! Annīte jau kādu laiku skaidri un uzstājīgi māk pateikt "mamma", smuki māj attā, pēdējās dienās arī tētis tiek aplaimots ar mīlīgu "tetete". Un šodien beidzot trepes uz otro stāvu tika aprīkotas ar sētiņu - ilgi viņa bija pētījusi, kā visi tur staigā augšā lejā, beidzot arī pati nolēma rāpties augšā. :D Bet kad jau māka rokā, tad nekas vairs nespēj kavēt. :D Kamēr es šodien pa virtuvi pusdienas taisīju, tikmēr bērns jau otrā stāvā laimīgs spiedz no sajūsmas. :)
Runājot vēl par bērnu sasniegumiem - Marija bērnu dārzā mani sagaidīja ar pamatīgi uzsistu degunu. :D Pati satraukta stāstīja kā Kārlītis pilnīgi ne par ko esot ar "kūleni" pa degunu sitis. :D Audzīte precizēja, ka ar "kulaku", bet Marija vēl ilgi domāja vai tas kulaks vai kūlenis - kā nu īsti pareizi būtu. Bet viens prieks tai bēdā sanāca - audzīte saslavēja manu meitu, ka esot draudzīga un mīlīga, un par mantām nekaujoties un neķildojoties, bet mēģinot visu sarunāt utml. Nu daudz labus vārdus dzirdēju. :) Patīkami un arī pārsteidzoši, jo mājās viņa nebūt nav tāds eņģelītis - ja vajadzēs, lielajiem brāļiem arī skarbāku vārdu pateiks un "kūleni" parādīs :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru