pirmdiena, 2012. gada 5. novembris

Nu ko, liekam jaunu lapu iekšā :)

Brīvlaiks godam pavadīts. Ceturtdien pie mums bija mīļi ciemiņi no Tīravotiem. Kirs palika līdz šodienai. Ceru, ka puikam pie mums patika. Dzīvojās jau draudzīgi - nedaudz kopā pastrādāja, nedaudz paslinkoja, daudz spēlējās, pļāpāja. Nja, kompjūteru arī spēlēja daudz (ceru ka Inese mani par to nesitīs). Bet kopumā es pati šīs dienas jutos lieliski ar septiņiem bērniem ģimenē - tātad vieta izaugsmei ir  : D

Šodien atsākām mācīties. Iesākām ar dienas Evanģēlija lasījumu - Emīls izlasīja un kopā pārrunājām. Pēc tam matemātika. Dāvim - reizināšana un dalīšana rakstos. Emīlam jaunā viela par daļu vienādošanu. Kiram iedevu  skaitļu slejas risināt - arī darbības ar daļām - gan ar vienādiem saucējiem, gan arī saucēju vienādošana. Visi risināja lēnām, varēja just, ka brīvlaiks bijis. Uzmanības novēršanai derēja jebkas. :D Emīls savus uzdevumus pabeidza nedaudz ātrāk par pārējiem, tāpēc viņam bija arī krievu valoda - izlasījām un izpildījām vēl vienu paragrāfu, iemācījās un patrenējās jaunus rakstītos burtus, pierakstīja un iemācījās dažus jaunus vārdus - kopumā ražīgi padarbojāmies.

Pēc matemātikas mācīties puišiem vairs negribējās nu nemaz. Vienojāmies tomēr par vienu filmu - šoreiz latviski par kontinentu kustību. Filma diezgan sarežģīta - par Zemes vēsturi, ģeoloģiju, iežiem, Zemes plātņu kustību,  dimantiem un vēl daudz ko citu interesantu. Gan jau kaut kas aizķersies mazajās galvās. :) Vismaz to stundu pie datora skatījās ieinteresēti. Šo to jau vēl nesaprata, šo to pakomentēju un paskaidroju vieglākā valodā.
Par cik televīzijas mūsu mājās nav kā sugas (un tāpat arī pie Kira), tad piedāvāju izmantot šobrīd mums pieejamo interneta TV un noskatīties kādu no LNT raidījumiem 'Galileo' par viskautkādiem izgudrojumiem utml. Pati arī nevienu no raidījumiem nebiju redzējusi, tikai dzirdējusi atsauksmes, tādēļ pašai arī bija interesanti paskatīties, par ko un kā tad tur stāsta. Nekas īpašs, ja godīgi. Discovery kanālā var atrast līdzīgu, bet interesantāku versiju - tiesa gan angliski, bet tas jau arī nav nemaz tik slikti ;) Konkrētais raidījums bija par paštaisītām laivām un par to, kā bērni mācās braukt ar auto. 
Tad nedaudz ieēdām un Emīls ar Kiru aizbrauca uz Ogri - abi muzicēt
Dāvis pēc pusdienām šķiet beidzot pamodās un pats izteica vēlēšanos ko padarboties. Tad nu arī viņam tika krievu valoda (darījām to pašu, ko no rīta ar Emīlu). Krievu valodu viņš turpināja ar BBC filmu par alām - ļoti aizrāvās. Ik pa brīdim prasīja man ko patulkot un pēc tam pats aizrāvies stāstīja, ko jaunu uzzinājisPēc tam vēl arī vijoli paspēlēja
Un vakars jau klāt. :)

2 komentāri:

  1. kātad, 4 dienas manu bērnu barojusi, vaktējusi un pat pie matemātikas pielikusi, bet baidies no kāviena? :)
    paldies no mums abiem par jaukajām brīvlaika dienām :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. :) lūdzu :) īpaši jau nevaktēju un nekādu speciālu programmu nepiedāvāju, dzīvojās kā nu visi te dzīvojas - prieks, ka patika un lai tik brauc vēl ;)

      Dzēst