trešdiena, 2012. gada 14. novembris

Patriotisma nedēļa

Ak tu mūžs, atkal par vairākām dienām jāraksta :)
Ir viena galvenā ievirze - nedēļa starp diviem svētkiem mums ir patriotiskā noskaņā. Iesākumā iedvesmojos no uzdevumi.lv, kur ir sadaļa - patriotiskās audzināšanas stundas. Smēlos tur dažas idejas. Bet atskaitei visu pēc kārtas :)

Pirmdien: 
Dāvis latviešu val. mācījās par antonīmiem (pildīja uzdevumus gan mutiski, gan rakstiski). Angļu val. noskatījās Peppa Pig, Mr.Potato's Christmas Show, atstāstīja un mēģināja uzrakstīt pāris teikumus angliski par redzēto. Atstāstīja ļoti normāli, bet uzrakstītais gan mani iedzina šausmās - tik muļķīgas gramatiskās kļūdas.
Emīls dabas zinībās lasīja un konspektēja par lidoņiem un lidošanu. Angļu val. Peppa Pig kopā ar brāli. Patriotisma nedēļu abi iesāka ar dokumentālo filmu "Bermontiāde". Emīlam arī mūzikas skola.

Otrdien: 
Dāvis dabaszinībās - jaunā viela par globusu un kartēm, mērogiem, meridiānām, ekvatoru u.c. Angļu val - lasīja un tulkoja pasaku. Pēcpusdienā mūzikas skola.
 Emīls - matemātikā pildīja skolotājas atsūtīto kontroldarbu. Literatūra/lat.val. - aprakstīja izlasīto grāmatu "Erebos" (bērnu žūrijas grāmata). Ieviesu jauninājumu tā sauktajā ārpusklases lasīšanā - grāmata ne tikai jāapraksta, bet arī blakus vizuāls attēlojums - tātad zīmējums. Uzzīmēja "Erebosu" - tātad arī vizuālā m.
Patriotisma stundā  šodien darbiņu sagatvoju ar uzdevumi.lv palīzību - matemātika/Latvijas ģeogrāfija/vēsture - tā varētu saukties priekšmets :) Tātad - darba lapa, kurā doti matemātiski vienādojumi, lai sarēķinātu, kurā gadā ir dibinātas konkrētas Latvijas pilsētas. Pēc tam kontūrkartē (ar Latvijas kartes palīzību) jāatrod dotās pilsētas un jāieraksta dibināšanas gads. Pēc tam arī pārrunājām, kuras tad ir senākās Latvijas pilsētas. Bija arī uzdoti konkrēti papildjautājumi, gan arī dažādi jautājumi un idejas radās pašiem diskutējot. Kopumā ļoti interesanti - bērni pildīja ar aizrautību.
Vakarā devāmies ciemos pie draugiem iemēģināt viņu pirtiņu. Tas bija super pasākums! Nopērāmies no sirds. Marija pirmo reizi bija pirtiņā, bet šķiet, ka patika. Bet pēc pirtiņas gan bija tāds nogurums, ka izpalika ieraksti blogā :D Jeb runājot Emīla aktuālās dabaszinību tēmas valodā - gultas pievilkšanas spēks bija daudz lielāks par pienākuma spēku :D
Un visbeidzot - šodiena: 
Emīls dabaszin. pildīja skolotājas atsūtīto kontroldarbu par spēkiem. Latviešu val. izslasīja par vēstuļu rakstīšanu un uzrakstīja vēstuli "brālim ārzemēs". Šobrīd vizuālā m. - vēl zīmē bildi par izlasīto grāmatu "Alķīmiķis" (M.Skots), literatūra - aprakstīja šo grāmatu. Obligātā literatūra - izlasīja "Kauja pie Knipskas" (J.Poruks) - rīt ķersimies pie darba analīzes. Pirmais viedoklis - nepatika, ka tik īsa. Neesot paspējis iejusties grāmatā un notikumos, kad jau beigusies. Esot izklausījusies pēc sākuma kādai grāmatai -  acīmredzot prasījies pēc turpinājuma.
Dāvis krievu val. - lasīja, tulkoja un rakstīja ar rakstītajiem burtiem. Latviešu val.  iedevu skolotājas sarūpētos darbiņus par vēstuļu, iesniegumu un paskaidrojumu rakstīšanu. Vizuālā m. šobrīd zīmē ilustrāciju "Mežonīgie pīrāgi un Pildītie pipari" (J.Putniņš). Patriotisma stunda šodien notiks mūzikas skolā - Dāvis uzstāsies svētku koncertā par godu "Latvijas dzimenītei". Drīz jau jāiet gludināt svētku drēbes un posties uz mēģinājumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru