sestdiena, 2012. gada 17. novembris

Patriotiskā talka

Piektdien Emīls dabaszinbās rakstīja skolotājas atsūtīto kontroldarbu par augiem/dzīvniekiem. Krievu val.    lasīja, tulkoja, rakstīja ar rakstītajiem burtiem. Biju ieplānojusi literatūrā likt rakstītdažus uzdevumiņus par "Kauja pie Knipskas", bet ziķeris jau pasteidzies nodot grāmatu. :D Bez grāmatas atrast citātus būs pagrūti, tamdēļ atliekam uz nākošo nedēļu.
Dāvim bija matemātika - 'pārbaudi sevi' uzdevumi. Literatūrā lasīja vācu tautas pasaku, atstāstīja, salīdzinājām ar lasītām latviešu tautas pasakām utml. papļāpājām. :)
Angļu val. abi skatījās Peppa Pig - pēc tam atstāstīja - Emīls latviski, Dāvis angliski.
Abi skatījās BBC filmu "cīņa par dzīvību", 3.sēriju par pusaudžiem. Bet kopumā gan vakardiena, gan šodiena ir "talkas dienas" - varam to ieskaitīt pie patriotisma. :D Notiek patriotiska mājas berzšana un pucēšana - puiši braši berž sienas koridorī, tualetē, virtuvē, es dzenāju putekļus no tiem kaktiem un vietiņām, kur reti kāds ielūkojas un kas ir ārpus ikdienas/ iknedēļas tīrīšanas.  Arī Marija ar lupatiņu staigā apkārt un ik pa brīdim kādu palodzi papulē. :D Rosamies aktīvi :)
Ik dienas puiši cenšās cik spēka pievilkties, atspiesties un presīti trenēt, bet es atklāju, ka labāki rezultāti un godprātīgāks treniņš izdodas, kopš izveidoju un pie dēļa piespraudu tabulu, kurā ik dienas tiek ierakstīti sasniegtie rezultāti. :D Ehh, mani mīļie sāncenši...

Vakarā ieplānots braukt uz Rīgu, izstaigāt Vecrīgu un skatīt "Staro Rīga".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru