trešdiena, 2012. gada 7. novembris

Pārbaudes darbi, sociālās zinības....

Dienas ir dažādas. Bet šī bija tāda, kad bērniem gribējās un patika darboties. Un es jau ne pirmo reizi šoruden secinu, ka maniem sāncensību mīlošajiem zēniem ir nepieciešami kontroldarbi un pārbaudes darbi. :D Es, katru dienu darbojoties ar viņiem, ļoti labi redzu ko un cik ir apguvuši, kā sapratuši jauno. Respektīvi, es neizjūtu nepieciešamību vienu no uzdevumiem nosaukt par klases darbu, otru par kontroldarbu - darbojamies kā darbojamies, un ir labi. :D Bet bērniem acīmredzot nav labi - viņiem patīk tie 'kontroldarbi'. Tad nu šodien bija!
Emīls  pildīja uzdevumi.lv visu par daļām, arī skolotājas uzdoto kontroldarbu. Izpildīja ļoti labi (96% jeb viena kļūda). Principā vielu ir apguvis, bet pagaidām vēl turpināsim par daļām, grūtākie gadījumi vēl ķeras, reizēm apjūk kopsaucējos utml.- tātad vēl trenēsimies. 
Dāvis pa to laiku risināja savus matemātikas uzdevumus.

Pēc tam abiem puišiem kopīgi bija soc.zinības - bija man neliela grāmatiņa ar dažādiem pārbaudes darbiem šai priekšmetā, tad nu šodienas tēma bija par tautībām, novadiem. Vispirms izrunājām dažas definīcijas, pēc tam arī praktisko darbu izdarīja. Šī mācību daļa bija visinteresantākā - puiši aktīvi domāja, runājām gan par to kā veidojās valstis, kad veidojās Latvija, kas bija pirms tam, kad radās latvieši - bija daudz interesantu domu un jautājumu - visus jau neuzrakstīt! Puiši uzzināja, kas ir etniskā piederība, kas ir minoritātes. Redz, moderns vārds tak tās minoritātes, bet manējiem nebija ideju, kas tas ir. Uzzinājām, ka 2011.gadā Latvijas teritorijā bija saskaitīti 250 lībieši jeb līvi (puiši uzzināja arī, kas tā tāda ir 'tautas skaitīšana'). Pats šis pārbaudes darbs paredzēts 4.klasēm, bet Emīlam bija interesanti un diemžēl teorētisko daļu viņš tik vien arī atcerējās, ka tas ir pagājušajā gadā laikam runāts skolā, bet zināšanu līmenis no Dāvja neatšķīrās. Jācer, ka no šodienas kas vairāk atmiņā nosēdīsies. :)

Pēc soc.zinībām Emīls aizgāja zāģēt - Tangram tak vēl arvien nav pabeigts... Tēvs piepalīdzēja ar padomu.



Dāvis nodevās sportam - tas pēdējās dienās (paldies, Kirs!!!) ir kļuvis ļoti aktuāli. Darīja cik tik spēja - 8x atspiedās, 25x presīte un 3x pievilkās. Vai tas ir daudz, maz vai pietiekami, to es nezinu - bet es slavēju vienalga, jo bija darīts godprātīgi, cik tik spēj tieši mans Dāvis. :) Pievilkties gan varbūt varētu arī vairāk reizes, bet nav jau īsti kur - šobrīd to dara no trepju apakšas - pievelkas pie pakāpieniem, bet tas nav īpaši ērti. Vajadzētu sameistarot īstu stangu... 

Pēc pusdienām puiši angliski (ar subtitriem latviešu val.) skatījās "Avataru" (filmu, protams, ne tās multenes). Un tad jau uz mūzikas skolu - Emīlam ģitāra un solfedžo, Dāvim ansamblis un orķestris.  

Bet šovakar mamma un tētis izies cilvēkos, un bez bērniem. :) Kaimiņienei tikko bija dzimumdiena, un tas tak ir labs iemesls kārtīgam dziedamvakaram. 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru