trešdiena, 2012. gada 21. novembris

AudžuSusiņš ir prom


Jā - prom ir!
Vakar domas ap to vien griezās :) un darbi arī - kamēr sapakoju visas drēbītes, mantiņas, kamēr ar mazuli izrunājos.
Un pašā novakarē jaunais tētis bija klāt. :) Melānija viņam pa šiem mēnešiem ir ļoti pieķērusies un man par to ir ļoti liels prieks. Iedeva meitēns man buču, pasita savu podiņu padusē un braši aizsoļoja ar visu savu mantību jaunajā dzīvē. Jaunajam tētim acīs bija tāda sajūtu gamma - ahh... Sarunājām pēc kāda laiciņa braukt ciemos, bet pagaidām lai labi iedzīvojas.
Laimīgi tev, Rūķīt!



Bija jau arī nedaudz mācības puišiem - Dāvis rēķināja matemātikas uzdevumus, latviešu val./vizuālā m. -aprakstīja un ilustrēja izlasīto grāmatu "Eragons" (Kristofers Paolīni).
 Emīls matemātikā ņēma jauno vielu par taisnstūra paralēlskadņiem, to laukuma aprēķināšanu, pildīja uzdevumus. Latviešu val./vizuālā m.  - aprakstīja un ilustrēja izlasīto grāmatu "Mags" (MSkots).
Ieviesu arī vienu jaunumu - Bībeli! Nu, Bībele pati par sevi nebūtu jaunums un dienas svēto rakstu lasījumus lasam un apspriežam vai aprakstam arī regulāri, bet tuvojoties adventei un ne tikai tāpēc, man radās vēlme sistematizēt Bībeles lasīšanu. Tāpēc katru dienu viena nodaļa pēc kārtas jāizlasa un jākonspektē. Pašu bībeli viņi ir lasījuši krustu šķērsu, pildījuši dažādas darba lapas un analizējuši, un galu galā arī visas "Bībeles stāstu" sērijas ir noskatījušies neskaitāmas reizes. Bet noteikti ir arī nekad neizlasītas nodaļas, gan jau kas arī garām pagājis neievērots - tamdēļ tagad Bībele mums būs sistemātiski un pēc kārtas. Nu labi, gluži pēc kārtas nesanāks - atļāvu izvēlēties Jauno vai Veco derību - Emīls uzreiz izvēlējās jauno un sāka ar Jāņa evaņģēliju, bet Dāvis gribēja tikai Veco un uzreiz paziņoja ka sākšot ar 2.Mozus grāmatu - tās tādas nelielas atkāpes no sistemātiskuma :D Bet no izvēlētās vietas uz priekšu katru dienu viena nodaļa. ;)
Kas vēl - sports notiek pilnās burās - pie dēļa izkārtā tabula parāda strauju progresu, bērniem rodas prieks censties un sasniegt vēl un vēl vairāk. :)
Dāvim bija arī mūzikas skola.
Un vēl abiem bija  angļu val. - nedaudz paņēmām gramatiku - artikuli a un an - kad vispār nelieto artikulus un kad lieto nenoteiktos a vai an. Par the nākošreiz, jo tāpat daudz sanāca izrunāt, piemērus meklēt. Pēc tam stāstīja par bildi - vēl arvien My home and kitchen - vārdiņi nu beidzot iet bez aizķeršanās, tad nu trenējās veidot dažādus teikumus. Un pēc tam (paldies Bornt Orange ;)) bērni izklaidējās iekš starfall.com - trenēja izrunu spēlējoties. Mācīties ir tik forši!!! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru