ceturtdiena, 2012. gada 18. oktobris

Zvaigznāji, kosmosa kuģi jeb vienkārši dzīve, laimīgā....

Atkal laiks skrien... Bet, ja tā nedaudz godīgi - nav nemaz tik viegli ik dienas atskaitīties, kas bijis, kā gājis. Tas tak BIJA, bet galva jau pilna ar jaunām idejām, ar dzīvošanu, ar šodienu un rītdienu. :) Tomēr, kārtībai jābūt - tātad:
vakar Emīls - matemātikā uzdevumi par daļām, angļu valodā pļāpājām par "my home", iesaistot jauniemācītos  vārdiņus. Rādīja un stāstīja gan bildītēs redzamo, gan arī pa māju pastaigājāmies. :) Dabaszinībās jaunā viela par spēku, inerci, gravitāciju. Lieliski noderēja viena no Emīla mīļākajām grāmatām "Tas tik ir spēks". Vēl arī mūzikas skola - solfedžo, ģitāra.
šodien Emīls - sāka ar matemātiku (daļas - īstas, neīstas, apgrieztas). Tad latviešu valodā par vēstījuma tipa domrakstiem - plāna sastādīšana, uz kādiem jautājumiem atbild, patrenējās ar pāris uzdevumiem. Un krievu valoda - strādājām uz priekšu ar manu atradumu - padomju laika mācību grāmatu. :D Pagaidām tas ir pats labākais, ko es esmu sameklējusi mūsu mācībām. Vismaz redzams reāls progress, manam matemātiķim šī grāmata der. Pie viena sanāk ieskats nesenajā vēsturē - ir iespēja uzzināt, kas ir Ļeņins, kas Oktobra revolūcija, kas oktobrēni un pionieri. Vēsture. :)

vakar Dāvis - matemātikā uzdevumi no grāmatas, latviešu valodā iemācījās, kas ir homonīmi, pildīja uzdevumus no grāmatas. Angļu valodā kopā ar brāli skatījām bildītes, staigājām pa māju - tēma "My home". Pēc tam puika pats gribēja uztaisīt kaut ko no plastilīna - tapa ģeometriska figūra - piramīda un pēc tam kosmosa kuģis (trīsdaļīgs. tam līdzi bija stāsts no redzētās filmas par to, kā tiek palaisti gaisā kosmosa kuģi, kādas daļas atdalās pacelšanās laikā utt. utt. to vairāk ar tēti sprieda abi :))Vēl arī mūzikas skolā - ansamblis un orķestris.
šodien Dāvis - matemātika (piebeidza teksta uzdevumus no grāmatas). Dabaszinības - nostiprināja zināšanas par zvaigznājiem. Secinājām, ka mācību grāmatu sastādītāji laikam uzskata, ka augošajiem pilsoņiem nav paredzēts nonākt dienvidu puslodē, ja jau konsekventi tiek rūpīgi mācīti tikai ziemeļu puslodes zvaigznāji. Tad nu šodien no enciklopēdijas tika apgūti Dienvidu puslodes zvaigznāji - tiešām, mazums kā dzīve pagriežas :D grāmatā ļoti uzsvērts, cik svarīgi ir spēt atrast Polārzvaigzni, tad nu šodien pētījām, kā noorientēties, ja esi "nepareizajā" puslodē un Polārzvaigzni kā ar uguni neatrast :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru