svētdiena, 2012. gada 7. oktobris

Rudens Turaidā

Sestdien pabijām Siguldā un Turaidā. Iespaidu ļoti daudz. Lielākais prieks par to, ka visi tiešām laimīgi, visiem patika, laika apstākļi bija pat ļoti labvēlīgi un daudz redzējām. Ar puišiem gan brauksim uz Turaidu vēlreiz darba dienā, varbūt pat šoruden. Nepietiek laika vienā dienā visu uzspēt izpētīt, izbaudīt.
Tātad:

Braucām ar gaisa tramvaju. Bērni pirmo reizi ko tādu piedzīvoja, bija nedaudz satraukušies. Tur tālumā ir mūsu galamērķis - Turaidas pils. No rīta laiks vēl bija vēss un bija vajadzīga krietna deva optimisma, lai ticētu, ka nelīs, bet pa dienu laiks kļuva tikai labāks un labāks.

Iekarojām Krimuldas pilsdrupas. Pēc garā brauciena no mājām un nīkšanas rindā uz gaisa tramvaju, šī bija lieliska izkustēšanās vieta visa vecuma ļaudīm. Es fonā vēl apstāstīju, kad celta. Marijai bija svarīgi uzzināt, vai tajā pilī ir dzīvojušas princeses. 

Pa ceļam izlūkojām Gūtmaņalu. Puiši noskaidroja kādi augi, dzīvnieki te sastopami. Meitenes pa to laiku strautiņā vardīti ieraudzīja. Marijai iepatikās viena maza aliņa alas dziļumā. Un ļoti gribējās pataustīt, vai tiešām tās ir tikai smiltis.

Tālāk sekoja kāpiens kalnā. Ceļš garš priekš mazām kājiņām. Labi, ka pirms kāpšanas notiesājām vakar puišu sarūpētos speķa pīrādziņus.

Te jau pašā torņa galiņā. Un tad jau no vienas ēkas uz otru, viss tik interesants, bruņinieki ar zobeniem, lielgabali, arī rotaslietas, instrumenti. Ļoti daudz informācijas. Tai vēl ir nedaudz "jānosēžas". :) Redzēs, ko rīt savos domrakstos rakstīs puiši, kas viņiem visvairāk sirdī un prātā iekrita! :)
Muižas ēkas šoreiz pat nemēģinājām aplūkot, spēki un uzmanība jau sāka izsīkt, pietika ar pašu pili, pārējo nākošreiz.  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru