svētdiena, 2012. gada 14. oktobris

Adīšanas klubiņš, piektdiena

Dāvis šodien turpināja savu iemīļoto astronomiju - mācījās par zvaigznājiem, par Polārzvaigzni, Lielo Lāci, par to, kā cēlušies zvaigznāju nosaukumi, lasīja "Astronomijas bilžu grāmatu". Pēc tam lasīja par Māri Runguli un viņa darbus - dzejoļus, fragmentu no grāmatas "Ilmārs un Laima". Pēc tam atstāstīja man, atbildēja uz jautājumiem, uzrakstīja stāsta plānu.
Emīls matemātikā mācījās par daļām, pildīja uzdevumus. Latviešu valodā apguvām teoriju par domrakstu plāniem un treniņam izpildīja pāris uzdevumus no grāmatas, izlasīja latv. tautas pasaku, sastādīja tai plānu. 
Angļu valodā abi skatījās "Peppa Pig - Grandpa Pig's computer" - pēc tam pārmaiņās pēc uzrakstīja, par ko bija multenīte.
Un katru brīvu brīdi abiem rokās bija adīklis. :D Iesākumā man sakārojās zeķītes mazajām saadīt, bet ātri vien puiši pievienojās. Lipīga slimība tā adīšana, visiem uzreiz kārojas. Puišiem gan lēni iet uz priekšu, bet galvenais jau, ka patikšana un radītprieks ir. :) Dāvis ada ģeometrisku figūru - taisnstūri, Emīls - kaut kādu dekoru lokam.


Vēlāk Dāvis brauks uz mūzikas skolu - solfedžo un vijole. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru