otrdiena, 2012. gada 9. oktobris

Mācībās šodien:
Emīls - risināja uzdevumus matemātikā. Nedaudz ķeras viņam tā vienkāršošana, bet šodien jau tīri labi sanāca. Latviešu valodā lasīja jauno vielu par uzmetumu veidiem, patrenējās, parisināja arī dotos uzdevumus. Angļu valodā lasīja pasaku, atstāstīja latviski un pēc tam arī pa teikumam patulkoja. Negāja viegli, kaut arī pasaka viegla, visiem nezināmajiem vārdiņiem beigās ir arī tulkojums, tomēr smagi viņam ar to valodu iet. Tāda sajūta itkā starp viņu un angļu valodu mūris būtu. Bet nu lēnām čubinam to valodiņu. Es cenšos, lai katru dienu vismaz kaut kas - citreiz uzdevumi, citreiz lasīšana, citreiz filmas vai atstāstīšana, bet tātad kaut kam angliski jābūt ikdienas. Lai sāk dzīvot tā valoda mūsu vidū. :)
Dāvis - dabaszinībās jaunā viela par Saules sistēmu, planētām. Paldies jāsaka BBC - praktiski nekā jauna, salīdzinot ar mācību grāmatā minēto, Dāvis zina vairāk. :D Bet nu pārlasīja, izkonspektēja par katru planētu tās īpašības, atšķirības. Ļoti mīļa tēma viņam. Pēc tam viņam bija latviešu valoda - jaunā tēma - viennozīmīgi un daudznozīmīgi vārdi - daļu uzdevumu izrunājām, dažus rakstīja, veidoja teikumus, strādāja ar skaidrojošo vārdnīcu. Viss gāja raiti. 
Aktīvo mācību noslēgumā abi noskatījās Peppa Pig. Dāvis pēc tam atstāstīja man angliski, par ko bija multenītē. Mani priecē viņa vēlme un drosme izteikties, runāt. Malacis, puika.  :)
Vēlāk Dāvim mūzikas skola - šodien vijole, klavieres un solfedžo. Pa ceļam vēl ieskrēja bibliotēkā paņemt jaunu grāmatu. Ak jā, pie latviešu val. var pieskaitīt - uzrakstīja par izlasīto grāmatu "Mežonīgie pīrāgi (.. neatceros, kura daļa.. )".
Es dienas otro daļu, kā cēli izteicās mans vīrs - krāsojos. :)) Drīz lielajam dēlam būs istaba pa smuko.  

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru