trešdiena, 2012. gada 3. oktobris

...

Bet matemātika tak vēl nav visa dzīve :)
Šodien mums bija arī angļu val. - atkārtojām iepriekš mācītos vārdiņus un paņēmām klāt jaunos, papļāpājām angliski, ieslēdzu arī multenīti angliski, lai paklausās pareizu valodu (ne mātes samocīto"kā māku, tā maunu").
Bija arī krievu val. - abi nedaudz palasīja (paburtoja, jo vēl arvien smadzene pretojas krievu burtiem), pēc tam skatījās pirmo sēriju par dinozauriem no BBC. Ik pa brīdim uzliku pauzi, lai patulko, pastāsta. Secināju, ka Dāvis ļoti labi visu saprata, Emīls šo to saprata, šo to nojauta, bet lēnām attīstās arī viņa valodas saprašana.
Runājot par valodām - vakar saņēmu "Angļu valoda mežā" (paldies "Latvijas valsts mežiem" ;)), un tur bija interesanta doma, ka 12-15 gadi ir kritiskais vecums valodas apguves ziņā, kad bērns ir par lielu, lai dabiski apgūtu valodā, kā tas bija bērnībā ar dzimto valodu, bet tai pat laikā vēl par mazu, lai tiktu galā ar strukturētu, abstraktu mācību materiālu, ko piedāvā klasiskā izglītības sistēma un ko parasti veiksmīgi izmanto  pieaugušie, lai apgūtu jaunu valodu. Nu ko, studēšu tālāk pati to grāmatu un tad iesim ar puišiem uz mežu, dažādot savu mācību ikdienu.
Vēl šodien bija nedaudz sporta - abi izlēkājās pa batutu. Batutā viņi var ļoti ilgi nospēlēties, gan trikus dažādus trennē, gan ar bumbu/bumbām dažādas spēles izdomā.
Tagad abi puiši aizbrauca uz Mūzikas skolu - Emsim solfedžo, mūzikas literatūra un ģitāra, Dāvim ansamblis un pēc tam orķestris.
Mazule guļ ratiņos aiz loga. Es dzeru kafiju un izbaudu klusumu. :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru