ceturtdiena, 2012. gada 11. oktobris

Vakar pirmo reizi braucām uz skolu. Teikšu godīgi, satraukušies bijām visi trīs. Bet kopumā iespaidi ļoti pozitīvi. Braucām kopā ar mūsu mīļajiem kaimiņiem. Emīls turējās Kiram cieši blakus. Dāvis savukārt aši iejutās, sadraudzējās ar Patriku, nedaudz pamācījās. Ar Dāvja mācību jautājumiem ir vieglāk, jo viņš vēl sākumskolā, kur teju visi priekšmeti pie vienas skolotājas. Skolotāja bija ļoti atsaucīga, uzklausīja un izskatīja visu, ko esam darījuši. Iedeva līdzi vairākas darba lapas, ko padarboties soc.zinībās un rokdarbos. Tas nudien forši - nebūs man galva jālauza :)
Dāvis pats arī izskatās apmierināts, ļoti patikusi kokapstrāde. Vakarā jau palūdza tētim sarūpēt zāģi, vīles - taisīšot mazu kuģīti.
Emīls matemātikā darbiņu uzrakstīja (dabūja 10), piedalījās arī literatūrā. Ar matemātiku viss skaidrs, ar latviešu valodu mazāk. :D Noskaidroju obligāti izlasāmās grāmatas. Skolotājs nekādus konkrētus uzdevumus neizvirzīja, tātad turpināsim kā līdz šim.
Arī mums, mammām, skolā pavadītais laiks izvērtās ļoti interesants. Un pabaroja mūs gardi.
Pēcpusdiena arī darbīga - abiem brāļiem mūzikas skola. Emīlam ģitāra un solfedžo, Dāvim ansamblis un orķestris, kā arī ieskaite vijolē.

Šodien:
Emīls - dabaszinībās palasīja par cilvēku attīstību, par veselīgu dzīvesveidu, pakonspektēja, atbildēja uz dažiem jautājumiem par tēmu. Daudz kas jau iepriekšējos gados ņemts un zināms, tāpēc izskrējām tik cauri, lai nākošnedēļ varam ķerties pie "spēkiem".
Matemātikā viņš izpildīja skolotājas līdzi iedoto darba lapu.
Angļu valodā " Daddy Pig`s birthday" - skatījās, atstāstīja, padiskutēja ar brāli. Šodien ļoti īsi. Bet pēc tam paši sagribēja paskatīties "Wing`s Club" jaunākās sezonas 1.sēriju, protams, angliski. Nav jau nekas intelektuāls vai ar kādu īpašu pievienoto vērtību, bet skatījās ieinteresēti un ļoti centās visu saprast.
Kārtojot bēniņos noglabātos dārgumus, atradu savu krievu valodas 2.klases mācību grāmatu. Tad nu šodien krievu valodā izmantoju to - runājām par "и" un "ы ", runājām par uzsvariem krievu valodā, abi puiši palasīja un patulkoja.
Dāvis šodien vēl matemātikā uzdevumus risināja.
Vēl Dāvis iesāka adījumu - taps ģeometriska figūra, četrstūris. Lai jau darbojas. Emīls arī palūdza adāmadatas, adīšot "kautko tur" lokam. Abi noadīja gan tikai pāris rindiņas un pacietība izsīka, nav jau viegli, kad rokas neklausa, kā izteicās Dāvis :D
Ārā līst, pa pagalmu nepaskraidīs, tamdēļ atļāvu filmu - tagad abi skatās "Vīri melnā" krieviski.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru