otrdiena, 2012. gada 23. oktobris

Vai brīvlaiks vēl tālu?

Man tāda sajūta, ka mūsmājās, manu bērnu prātos un sirdīs ir iestājies brīvlaiks. Nu neiedomājami grūti savākties produktīvam, jēdzīgam darbam. Labi - vakar attaisnojums - kāpostu diena :) Puišiem mājturība/sports vienuviet - ēvelēja, stampāja, ēvelēja, stampāja - un tā krietnu laiku ņēmās, kamēr lielais toveris bija pilns. Tagad rūgst puišu veikums.  Pirms kāpostiem abiem bija latviešu valoda, Dāvim angļu valoda, Emīlam krievu valoda. Tāda valodu/kāpostu diena!
Šodien rīts sākās ļoti mīļi, bet lēnām. Un nekādi nevarējām ieskrieties ikdienas rutīnā - vēl pulksten desmitos visi bijām lielajā gultā un skatījāmies "Un atkal Pifs"  . Ehh, mana bērnība!! Bērni skatījās ar aizrautību. Ja nu vienīgi Ancis vairāk tomēr par klucīšiem interesējās. Marija gan acis nenolaida no "īstām lellītēm" un "īsta leļļu teātra" (tā viņa sajūsmināta izteicās). Ak, jā - Marija skaitās slima. :) Nedaudz aizsmakusi jau varbūt arī ir, bet pati sevi ir pasludinājusi par slimu un bērnu dārzs tiek atcelts. Man jau patīk :) Pavisam cits bērns, kad varam visu dienu mierīgi pa māju čubināties. No bērnu dārza tik bieži vakarā pārnāk tāds uzvilkts monstriņš/ škandālists. Bet jūtu, ka ilgi viņa "neslimos", pēcpusdienā jau sāka taujāt, kurās dienās īsti ir dejošana, ka tad viņa jau varētu būt "vesela". Laikam ceturtdien būs jāved uz iestādi, dejot. :)
Bet mācības šodien tomēr nedaudz bija gan. Dāvis - matemātika: reizināšana un dalīšana rakstos. Reizināšana aizgāja labi, bet tā dalīšana gan iestrēga. Un vēl arvien secināju, ka puika ļoti, ļoti slikti pārvalda reizrēķina tabulu.
Emīls - matemātika: skaitļu slejas par daļām. Daļu saīsināšana sagādāja problēmas, pārējais pagaidām iet raiti uz priekšu.
Pēc tam skatījās BBC filmu par dinozauriem, 5.sēriju. Tas šodien abiem gāja pie sirds, jo Dāvis vakar pabeidza un Emīls šodien sāka lasīt "Eragonu" - bet pūķi un dinozauri labi iet kopā. :) Vēl puišiem jau vairākas dienas pa rokām mīcās plastilīns - šodien tapa dažnedažādākie pūķi ar visādiem papildelementiem - bruņiniekiem, zirgiem, kareivjiem, ieročiem - es pat nespēju izsekot, jo plastilīns bija visur, pat pie pusdienu galda atnāca ar plastilīna gabalu pirkstos. Pēc pusdienām Dāvis aizbrauca uz Ogri - viņam solfedžo, klavieres, vijole.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru