ceturtdiena, 2012. gada 4. oktobris

Šodien ražīgi pastrādājām. Bērniem bija darboties gribošs noskaņojums.
     Emīlam: latviešu val. jaunā viela  par domraksta tematu un virsrakstu, izrunājām, izpildīja grāmatā dotos uzdevumus par šo tēmu. Angļu valodā atprasīju visus mācītos vārdiņus Country, City un parunājāmies par tēmu.  Vakar es Emīla profilam uzdevumos.lv nopirku prof, līdz ar to Dāvis šodien izpildīja savas klases prof uzdevumus, gan matemātikā, gan latviešu val. Atkārtošana zināšanu māte :D
   Pēc tam multenīte Peppa Pig "Daddy Pig loses his glasses" - smieklīgi, bet iepatikās viņiem. Pēc noskatīšanās abi paši atstāstīja angliski, par ko bija multenītē stāsts (labs mazo vārdiņu in, on, at, under trenniņš, jo brilles tak bija jāmeklē viskautkur).
   Pēc multenītes un izpļāpāšanās abi bija gatavi uzrakstīt domrakstu par kādu no pēdējām lasītajām grāmatām. Mana prasība ir vismaz pusotra lapaspuse, nav obligāti jāatstāsta, vairāk kā domraksts, var arī rakstīt, ko es būtu darījis vai kā es būtu rīkojies utml. Nu, domraksts vienvārdsakot. Principā šādam domrakstam jātop par katru izlasīto grāmatu, bet šobrīd viņi ir stipri iekavējuši, jo grāmatas tiek lasītas ļoti daudz un ātri, bet rakstās daudz slinkāk.



   Pēc domraksta krievu valoda - BBC filma par dinozauriem, 2.sērija. Protams, atstāstot, ko sapratuši, kas paticis. Aizrāvušies abi ar dinozauriem, jau gaida rītdienu ar 3.sēriju.
   Aizskrēja tagad abi skolnieki lēkāt uz batuta. Pēc pusdienām iešot uz bibliotēku pēc jaunām grāmatām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru