trešdiena, 2013. gada 9. janvāris

Trešdiena

Emīls:

  • matemātikā turpināja apgūt procentus (šodien vairāk bija teksta uzdevumi).
  • dabaszinībās piebeidza lidoņus un dažādus izgudrojumus iekš uzdevumi.lv. Abi brāļi aizrāvās, taisīja dažādu veidu papīra lidmašīnītes un galu galā savās atrakcijās ievilka arī tēti. :D Bija jautri! Tika gan gudri spriests, kā uzlabot ātrumu, precizitāti, gan vnk. ālējās visi vīrieši uz nebēdu. Mēs ar Anniņu ar prieku to vērojām! :)
  • angļu val. kopā ar Dāvi - vispirms atkārtojām prepositions of place (in, on utt.), pēc tam pāris uzdevumi no grāmatas, abi veidoja dialogus - izmantojot there is/ there are. Arī bija interesanti - kopā noteikti jautrāk! Dažus jaunus vārdiņus iemācījās, dažus aizmirstus atcerējās. 
  • mūzika - mūzikas skolā ģitāra, solfedžo, mūzikas literatūra.
Dāvis:
  • latviešu val./literatūra - šodien par A.Neiburgu un Tilli. Kā parasti, palasīja un izkonspektēja par pašu rakstnieci. Pārmaiņas pēc par Tilli tapa nevis domraksts, bet gan atbildes uz atsevišķiem grāmatā uzdotajiem jautājumiem. Diezgan nopietns darbiņš sanāca uz teju divām stundām.
  • angļu val. - kopā ar Emīlu.
Ansamblis un orķestris Dadim šodien izpaliks, jo mans Paganels aizmirsa aiztaisīt vijoles futlāri un vijole lidoja tālu un piezemējās skaļi. Baidījāmies jau, ka būs jāizmanto kā kurināmais, bet meistars šodien nogrozīja galvu un teica, ka mēģinās salīmēt to brīnumu. Tad nu mākslinieks pagaidām bez instrumenta dzīvo pa māju.
Kas mani kārtējo reizi pārsteidza - kamēr Emīls Ogrē, Dāvis jau otro stundu sēž pie galda un centīgi zīmē. Un sanāk arī! Bet ja es paziņotu, ka tagad ir vizuālā māksla, viņš tak čīkstētu, ka negrib, ir noguris utt. utml. Bet es tik smaidu un klusēju - un top džungļi ar mērkaķi priekšplānā. :) 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru