piektdiena, 2013. gada 11. janvāris

Slimojam, mācamies, dzīvojam...

Pirmkārt - slimojam. Atkal, jau, vēl arvien - kā nu kurš. Māris no skolas kaut ko riebīgu atnesis - sāp visas maliņas. Šķiet, vienīgie pilnīgi veselie šobrīd ir mani divi apmācāmie - tie abi šajā mācību gadā tā īsti slimojuši nemaz nav (kāds puņķis rudenī varbūt arī bija). Tad nu pabijām pie daktera, tagad dzeram zāļu tējas, cīnamies ar iesnām un cenšamies ievērot norādījumu - izgulēties. Šis īsti neizdodas - Mārim eksāmens mākslas skola - aizbrauca ar visu sāpošo galvu. Man kurš ta ļaus gulēt. :D Annim itkā ļautu, bet tā pati bļaustās, niķojas un uzvedas kā slima. :D Tā nu slimojamies bariņā.

Otrkārt - mācības neviens nav atcēlis. Tas nekas, ka skolotāja slima.
Emīlam matemātikā procenti, latviešu val. kļūdu labojums domrakstam par "Zaļo grāmatu", izrunājām kļūdas, bija arī jāpapildina. Nobeigums mani nepamierināja - tad nu arī to rakstīja klāt. Angļu val. abi zēni zīmēja istabas plānu un aprakstīja, kur kas atrodas, stāstīja par savu istabu.
Dāvim angļu val. rakstīja par istabu. Matemātikā dalīšana, reizināšana ar četrzīmju skaitļiem. Krievu val. lasīja, tulkoja, rakstīja.
Abi zēni arī tīrīja sniegu pagalmā un pēcpusdienā palīdzēja auklēt un izklaidēt niķīgo Anci.

Treškārt, tātad - dzīvojām. :) Mūsu gandrīz viengadniece ir atklājusi Bēthovena burvību. Ieslēdzām Baby Einstein un Annis kā apburta skatījās, šūpojās līdzi, brīžiem uzdejoja, brīžiem aplaudēja. :) Tēvs pievērsās brāļu muzikālajai izglītošanai - šonedēļ tēmā rokbalādes un Scorpions. Dāvis to nodēvēja par hipiju mūziku - tad nu izvērsās diskusijas un sanāca kārtīga vēstures stunda. :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru