piektdiena, 2013. gada 25. janvāris

Ekskursija, pārbaudes darbi...

Vakar puiši piedalījās mācību ekskursijā Vēstures un kuģniecības muzejā. Liels paldies Baibai, bez kuras atsaucības tas nebūtu iespējams  - puiši tika sagaidīti Rīgas stacijā un pēc ekskursijas iesēdināti vilcienā. Atsauksmes no puišiem gan diezgan lakoniskas - esot bijis, super, lieliski, interesanti. Detalizētāk stāstīja tikai par kuģu modeļiem - tie viņus acīmredzami iedvesmojuši. :)
Līdz ar to mācības vakar tādas mazākas - Dāvis uzrakstīja skolotājas atsūtīto darbiņu latviešu val., Emīls vēl arvien lasīja "Staburaga bērnus". Es gan vakar kļuvu ļauna un atņēmu pārējās no bibliotēkas atnestās grāmatas - domājams, ka nu būs laiks arī priekš "Staburaga bērniem".
Vakarā jau pa tumsiņu abi aizgāja vēl arī paslidot -sports.

Šodien turpinām dažādus pārbaudes darbus rakstīt. Emīls matemātikā izpildīja skolotājas atsūtīto darbu par daļām. Rakstīja gan praktiski bez atkārtošanas, jo viņš šobrīd procentus mācās intensīvi. Divas kļūdas bija, bet pats smieklīgākais - tieši tās pašas, kas bija decembrī rakstot šo darbu. :D Un skaidrs, ka abas tikai aiz neuzmanības. Vēl Emsis dabaszinībās palasīja un papildīja uzdevumi.lv par kontinentiem, salām. Iemācījās, kas ir atoli, kontinentālās un vulkāniskās salas.Latviešu val. uzdevums par saikli "un", bija jāsaliek pieturzīmes, jāpasvītro gramatiskie centri - izpildīja bez kļūdām. Angļu val. - turpinām aprakstīt cilvēkus, attēlus, paplašināt īpašības vārdu klāstu - galvenokārt runājāmies, bet pāris uzdevumus no grāmatas arī rakstīja. Šobrīd izšuj mājturības darbiņu.
Dāvis izpildīja skolotājas atsūtītos teksta uzdevumus matemātikā. Dabaszinībās izpildīja uzdevumi.lv sadaļu 'pazemes ūdeņi'. Krievu val. lasīja, rakstīja. Šodien vairāk pievērsāmies vienskaitlim/daudzskaitlim - kā mainās darbības vārdu galotnes.Šobrīd taisa gulbīti - mājturībai. Vēlāk brauks uz Ogri - mūzikasskola.
Arī Māris, protams, mācās - šodien algebrā pabeidza paškontroles uzdevumus nevienādību sistēmām. Ķīmijā rēķināja molmasas un reakcijās iegūtās vielas masas. Ģeogrāfijā par emigrāciju, imigrāciju, iedzīvotāju skaitu Latvijas novados. Latviešu val. likumi un angļu val. stāstīja par manierēm, pieklājīgas sarunas veidošanu. Daudz un ražīgi pastrādājām un diena nav vēl pat pusē. :) Man prieks! Lai tik veselība visiem vēl būtu. Māri negrib pamest plaušu karsonis, jau otro AB kursu dzer. Annai zobs nāk, un to pavada iesnas, klepus, temperatūra. Marija arī klepo, gan ne pārāk stipri, bet vesela ar vēl nav... Ak jā, un pilnai jautrībai - salūza veļasmašīna.
Un es jau sāku ilgoties pēc pavasara...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru