trešdiena, 2013. gada 16. janvāris

Klāvs Elsbergs, algebra un tālmācība...

Pirmo minu Elsbergu, jo esmu pārņemta ar viņu, viņa dzeju. :) Bet tas nebūtu noticis, ja mans lielais nebūtu slims. Tikko pavadīju burvīgu stundu Māra un Klāva kompānija - lasījām, domājām, prātojām, nedaudz klausījāmies Kulakova mākslu - to, kā viņš ietērpis skaņās dzeju. Sākumā gan Māris teica, ka neko no tā nesaprot, bet es varu atviegloti uzelpot - tik traki nav. :) Īstenībā manam lielajam ir ļoti jūtīga dvēsele, tikai tā noslēpta aiz milzīgām 'jociņu' bruņām. Bet redz, ir tomēr stundas, kad šīs bruņas ieplaisā... bija skaisti...
Tagad gan lielais ir atgriezts uz zemi - aritmētika ar parabolām, latviešu val. ar viennozīmīgiem un daudznozīmīgiem vārdiem, tiešu un pārnestu nozīmi. Vēlāk mā(/o)cīsimies ķīmiju.

Par tālmācību - šodien no rīta ar slimākajiem braucu pie ārsta, mājskolnieki bija atstāti ar konkrētu izpildāmo darbu sarakstu. Bija jau man bažas, kā tas viss notiks, kad mājās nav neviena pieaugušā. Bet viss notika, un pat ļoti raiti. Bērniem bija skaidri zināmi uzdevumi un tas, acīmredzot, viņiem patika. Plkst. 11 jau bija visu pabeiguši un aizgāja uz spota nodarbībām - ar ragavām uz kalnu. Kalns mums diezgan liels, atnāca nosvīduši, neskatoties uz lielo aukstumu - stundu bija kāpuši augšā, šļūkuši lejā, augšā, lejā... - gan pa vienam, gan abi kopā uz vienām ragavām. Laimīgi mani bērni!

Bet mācībās Emīls: latviešu val. - vienkārši paplašināti teikumi, teikuma virslocekļi, utt. - divi uzdevumi no gramatas. Matemātikā procenti vs daļas no zaļās grāmatas, arī pāris teksta uzdevumi. Krievu val. - rakstīšana ar rakstītajiem burtiem un vārdiņu mācīšanās.
Dāvis: matemātikā mācījās romiešu ciparus, izpildīja uzdevumus no grāmatas. Dabaszinībās - klimata joslas (karstā, aukstā, mērenā) un arī Zemeslodes loki (ziemeļu polārais, dienvidu polārais, ziemeļu tropu, dienvidu tropu un ekvators, ziemeļpols, dienvidpols). Angļu val. - lasīja, mācījās jaunos vārdiņu, aprakstīja sevi un savu draugu.
Abiem arī mūzika - mūzikas skolā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru