otrdiena, 2013. gada 15. janvāris

Slimojam - vai ziniet?!

Dāvim šodien matemātika (uzdevumi no grāmatas), krievu val. (lasīja, tulkoja un rakstīja, kā vienmēr), informātikas fakultatīvs - zīmēja istabas plānu un pārrakstīja aprakstu angliski. Šobrīd mūzika - mūzikas skolā.
Dabaszinības principā bija paredzētas Emīlam - kontinenti, salas, pussalas utt. - praktiskā daļa - pētījām globusu un kartes, bet aktīvi iesaistījās  arī Dāvis - prom nedzinu :) Emīlam arī latviešu valoda - uzdevumu no grāmatas - veidoja teikumus, noteica gramatiskos centrus. - gāja krietni labāk kā iepriekš - tad jau varēsim ķerties klāt saliktiem teikumiem, virsteikumiem utt. Šobrīd vēl tiek radīts darbs mājturībā - top broša. Kad būs gatava, ielikšu arī bildes.
Mārim šodien matemātika - nevienādību sistēmas, reizinājuma un dalīja salīdzināšana ar nulli. Sākumā likās mēmās šausmas, bet nu jau sāk aiziet. :) Un es apsveru domu nekur nesteigties ar valsts skolas apmeklējumu - jāpaspēj tak līdz eksāmeniem aizlāpīt caurumus dēla zināšanās... Žēl, īstenībā, ka rudenī man nebija spēka un uzstājības un drosmes pārliecināt dēlu arī mācīties mājās. Šobrīd ļoti labi redzu, ka ar savām zināšanām varu viņam visos vajadzīgajos priekšmetos ļoti labi palīdzēt saprast, iemācīties. Matemātika, fizika, ķīmija, bioloģija man tomēr ir labā līmenī, kaut sen tas bija, kad augstskolā to mācījos. Literatūra un latviešu valoda man vidusskolā ir iedzīta līdz kaulu smadzenēm. Švakāk būtu ar vēsturi, kautkādām tur soc.zinībām - bet gan jau galā tiktu. ehh...
Vēl šodien Mārim sanāca neplānota informātika - pavisam nobruka viņa kompis - tad nu sameklēja Windows 7 un pārinstalēja. Mājās jau bija XP disks, bet viņam griboties 7-to - tad nu bija iespēja pašam ar visu tikt galā - un tika arī :) Vēl viņam būs ģeogrāfija - par aizsargājamām dabas teritorijām, biotopiem un tamlīdzīgi.
Marija šodien daudz dzied un dejo. Zīmēja ar krītiņiem un spēlējās ar māsu :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru