otrdiena, 2013. gada 19. februāris

otrdiena

Šorīt skolotāja nebija tai pašā labākajā formā. Kā nekā, vakar tik pus1 mājās no koncerta atbrauca. Bet tas bija tā vērts - lieliski atpūtos, kompānija bija sirsnīga, paspējām gan koncertu baudīt, gan jauki izpļāpāties. Paldies Daigiņai! :)

Bet zēni, protams, mācījās.
Emīls - latviešu val. spēlājās ar deminutīviem. Matemātikā - dažādi uzdevumi par daļām, procentiem, bet rīt iesim tālāk. Šajā tēmā vairs nav vērts palikt - viss sanāk puisim. Pēc tam angļu val. - rakstīja pārbaudes darbiņu par present simple. Arī no šīs tēmas atvadāmies, ķersimies pie past simple. Vēl sport ārā, "Dullais dauka" prātā. Šodien visi pa mājām - tamdēļ garā mācību diena - vēl esam ieplānojuši mājturību un vizuālo mākslu.
Dāvim matemātikā reizināšana ar divciparu skaitļiem, latviešu val. lietvārdu locīšana, trenējās tekstā atrast lietvārdus un noteikt to locījumu un uz kādu jautājumu atbild. Angļu val. darbs ar tekstiņu - klausījās, lasīja, tulkoja. Pēc tam izvērsās diezgan gara saruna angliski par "Seaside", arī tētis iesaistījās un īstenībā - bija jautri! Pie viena pārliecinājos, ka vakar runātos vārdiņus atceras labi, prot veidot stāstījumu - man prieks par Dāvi. :) Vēl Dāvim vēsture - dokumentālā filma "No austrumiem uz rietumiem". Arī ļoti, ļoti interesanti. Piemēram, uzzināju, kamdēļ stundā ir tiešī 60 minūtes, minūtē 60 sekundes - no kurienes un kā veidojies un nācis šis 60. Baigie ziķeri tie babilonieši bijuši. ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru