piektdiena, 2013. gada 8. februāris

...

Pēdējās dienās čakli mācamies. :)
Vakar Emīls angļu val.  jaunā viela par present simple trešajā personā, krievu val. lasīja, tulkoja, rakstīja, mācījās jaunos vārdiņus. Latviešu val./literatūrā/vizuālā m. aprakstīja un ilustrēja izlasīto grāmatu "Kara zirgs".
Dāvis latviešu val./literatūrā aprakstīja izlasīto grāmatu "Bada spēles". Angļu val. atkārtojām un nostiprinājām zināšanas par vietniekvārdiem - reizēm vēl aizķeras un jūk. Latviešu val . centās iegaumēt lietvārda locījumus ar visiem jautājumiem.
Abiem bija soc.zin. - tur iesaistījās arī tētis - prātojām un runājām par tēmu "uzvedība", pēc tam abi izpildīja arī nelielu pārbaudes darbiņu. Pēc tam bija sports baseinā kopā ar tēti. Un vakaru skaisti noslēdza pirtiņa.

Šodien Emīls izpildīja skolotājas atsūtīto kontroldarbu matemātikā par taisnstūriem, kvadrātiem. Krievu val.  kā parasti, angļu val. - atkārtojām vakardien runāto par gramatiku, izpildīja uzdevumu "Daily activity". Tagad aizgāja uz savu istabu lasīt "Piedzīvojumu kalnu".
Dāvis matemātikā dalīšana rakstos, krievu val. kā parasti, dabaszinībās jaunā viela par vielām. Tā kā mūsu parastā mācību grāmata ir pazudusi bez pēdām, tad izmantojām puišu iecienīto grāmatu "Tas tik ir spēks". Un tad nu tika spriests un runāts par atomiem, protoniem, neitroniem, elektroniem, kvarkiem un stīgām... un vēl par vielas stāvokļiem... zinājāt, kāds ir ceturtais stāvoklis? Plazma! Un tas ir pats izplatītākais vielas stāvoklis Visumā. Interesantas lietas uzzinājām. :)
Vēlāk  būs mūzikas skola.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru