pirmdiena, 2013. gada 18. februāris

Jauna nedēļa sākusies :)

Emīls latviešu val. atkārtoja par viennozīmīgiem un daudznozīmīgiem vārdiem - visu, kas bija mācību grāmatā esot jau mācījies pagājušajā gadā. Tamdēļ gājām tālāk un mācījāmies par neitrāliem vārdiem un vārdiem ar stilistisku vai emocionālu nokrāsu. Apguva deminutīvu veidošanu, papildīja dažus uzdevumus par tēmu.
Matemātikā skaitļu slejas par procentiem un daļām - pārveidot abos virzienos.
Dabaszinībās jaunā viela par kurināmā veidiem, atjaunojamie un neatjaunojamie resursi, māju siltināšana. Izpildīja arī uzdevumi.lv attiecīgo sadaļu.
Angļu val. mācījās par vārdiņiem 'and, but, so, because', pildīja uzdevumus, veidoja teikumus. Pēc tam man atbildēja šajā tēmā apgūtos, lietotos darbības vārdus un atkārtoja gramatiku present simple - rīt rakstīs pārbaudes darbiņu par tēmu.
Tagad skraida pa pagalmu ar loku un bultām, un suni. :D Izskatās gana sportiski.
Vēlāk mūzikas skola.

Dāvis matemātikā dalīja un reizināja rakstos. Latviešu val. turpināja lietvārdu locīšanu, noteica tekstā lietvārdu locījumu un uz kādu jautājumu atbild konkrētais lietvārds.
Angļu val. ļāvu brīvi izvēlēties kādu tēmu no bilžu vārdnīcas un iemācīties visus attiecīgās tēmas vārdus, veidot teikumus par attēlu. Puika izvēlējās 'seaside' - laikam arī pēc vasaras sāk ilgoties. :)
Dāvim ļauju strādāt tādā vieglākā režīmā šobrīd, vēl jau nav īsti vesels. :) Sports viņam arī iet secen.

Vakarā kaimiņiene mīļi uzaicināja mani pievienoties viņai uz koncertu. Vai nav lieliski! Braukšu uz galvaspilsētu un iešu, kā Eduards saka - 'okuļturivatsja'. :D Ja godīgi, pat neatceros, kad pēdējo reizi esmu bijusi uz koncertu. Dāvim tad bija kādi divi vai trīs gadiņi... kāds laiciņš pagājis... Manī kņud patīkams prieks un gaidas...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru