otrdiena, 2012. gada 18. decembris

mācības...

Nedēļa iesākās visnotaļ braši - bērni tīri naski mācās, neskatoties uz svētku un brīvlaika tuvumu. Ir zudis tas saspringums, kas bija pirms pēdējās braukšanas uz skolu, kad likās, ka laika tik maz un tak jāpaspēj vēl tas un tas, un tas... Ir atgriezies miers mūsu mācību gaitās, bet, kā es ar prieku konstatēju, tas nemaz nenozīmē, ka ko mazāk padarām. Brīžiem pat tieši otrādi.

Vakar:

Emīls izpildīja matemātikā skolotājas kontroldarbu un uzdevumi.lv matemātikā vēl nepabeigtās sadaļas pabeidza līdz galam.
Angļu val. - skolā bija aizmirsis savu valodu kladi ar melnrakstu My family, tad nu šodien no galvas uzrakstīja tīrrakstu savam valodu portfolio - sadaļu " My family" - citādāk portfolio nepildās. :)
Sports aktīvi notika augšā, samācījušies jau visādus kūleņus uz trapeces, pa virvi rāpjas augšā lejā un žēlojas, ka virve par īsu un griesti par zemu. :D Kad un ja beidzot zēni sakārtos savu istabu - ielikšu arī kādu foto. ;)
Krievu val. - nedaudz lasīja, lielākoties mācījās pēdējā laikā pierakstītos jaunos vārdiņus, krāsu nosaukumus utml.
Mūzika mūzikas skolā, kā jau katru pirmdienu. Atnāca priecīgs, jo arī mūzikas literatūrā (tāpat kā solfedžo) pusgadā dabūjis 9.

Dāvis krievu val. lasīja, tulkoja, rakstīja.
Latviešu val. - kladē pildīja uzdevumus no grāmatas par vārdu darināšanu ar piedēkļiem, atzīmēja doto vārdu daļas utml. darbojās. Lasa vēl pēdējo žūrijas grāmatu - līdz trešdienai vajadzētu pabeigt, lai var aiziet uz bibliotēku un aizpildīt žūrijas anketu.
Arī sportoja un spēlēja vijoli.

Šodien:

Emīlam Bībele - lasīja un konspektēja.
Angļu val. - ņēmām uz priekšu skolotājas doto grāmatu - šodien par lietām un priekšmetiem mums apkārt.
Krievu val. - rakstīja burtus un tekstiņus ar rakstītajiem burtiem.
Dāvis matemātikā pildīja skolotājas līdzi iedoto pārbaudes darbu.

Abi zēni beidzot izpildīja pastāvīgo darbu sociālajās zinībās par naudu, tās īpašībām, budžetu, reklāmu.

Tagad Dāvis mūzikas skolā, viņam šodien liecību dos. :)
Emīls nes malku pagrabā, pēc tam ies tīrīt slidotavu, lai var vēl ledu uzliet. Drīz jau būs gatava un varēsim ķerties pie hokeja un daiļslidošanas elementiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru