trešdiena, 2013. gada 16. oktobris

StarParty Suntažu oservatorijā

Sestdien, kā jau lielākā daļa Latvijas, arī mēs lūkojām zelta rudeni. Braucām uz Suntažiem, kur notika 10. Starparty. Sīkāk par pasākumu un lekcijām, kuras mēs arī ļoti ieinteresēti noklausījāmies, var palasīties starspace.lv.
Zeltainā Latvijas daba.

 
Ierodoties Suntažu observatorijā.
Aiz mums varens aitiņu bars - esot 150 vuškas.

Pie pīļu dīķa (gan jau ne tikai pīles tur plunčājas). Saimniecībā redzējām vēl arī zosis, tītaru, vistas, gaili, pērļvistiņas.

Marija brīnās, kā dīķī viena pīle šļakstās.

No zosīm gan labāk pa gabalu. Šīs itin niknas bija.
Marija izaicina likteni un zosis. Vienreiz gandrīz arī dabūja trūkties - no malas jau skats labs - skrien bērns kliegdams, bļaudams, un pakaļ dzenās piecas zosis, arī kliegdamas, bļaudamas. Bet brīdināta mazā ziņkāre bija, tā ka bēda un satraukums ātri pārgāja. Tagad jau pati atceras kā lielu piedzīvojumu. :)

Un auniņu baroja.

Un auniņš viņu vizināja.
 Laimīgā mana meitene!


Te jau daži nopietnāki instrumenti. Kamēr vēl uz zvaigznēm un mēnesi nevar 'šaut', tiek tēmēts uz koku galotnēm.

Starp lekcijām.

Kad satumsa, pētījām mēnesi. Dāvim ļoti patika. Visiem tika arī piemiņas dāvaniņas. Superīgs pasākums. Un mēs jau līdz galam nemaz nepalikām, aizbraucām ap 10 vakarā, pat nestāvējām rindā uz lielo teleskopu. Gara diena Marijai sanāca. Un Annis arī mājās slimoja. Nākošreiz arī programmas nakts daļu plānojam izbaudīt (vismaz puiši ar tēvu).


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru