pirmdiena, 2013. gada 8. aprīlis

...

Nu ko, nedaudz jāatskaitās. :)
Mācībās viss notiek - katru dienu ir latviešu un angļu val. un matemātika. Nav jau viegli katras dienas tēmu vairs atcerēties. Nu, šodien, piemēram, Emīls angļu val. darbojās ar pagātnes formu, pāris uzdevumiem no mācību grāmatas un viens stāstiņš no interneta (lasīt, tulkot un pāris klāt pievienotos uzdevumus izpildīt).
Matemātikā darbojamies ar decimāldaļām.
Latviešu val. teikuma analīze, gramatiskie centri, komati. Pagājušajā nedēļā izgājām cauri vārda sastāvdaļām, vārdu darināšanai, salikteņiem un uzsākām darboties ap lietvārdu - tā gramatiskajām pazīmēm. Literatūrā top domraksts par brīvlaikā izlasīto A.Dimā "Trīs musketieri".  
Mājturībā savas istabas tīrīšana un uzturēšana kārtībā - sūknēšana ar tvaika putekļsūcēju, putekļu slaucīšana.  
Vizuālajā mākslā devu brīvu vaļu zīmēt, ko sirds vēlas - sirds izvēlējās zīmēt klinšu ērgli. :)
Tas varētu būt saistīts ar piektdien notikušo mācību ekskursiju Rīgas Zoo. Tātad dabaszinībās - dzīvnieku daudzveidība un visa tā informācijas bagātība, ko piedāvā Rīgas Zoo.

Neliela fotoekskursija no Rīgas Zoo arī šeit:

Starta pozīcijā :)

Šis nemaz par auksto laiku nebēdāja un laipni mūs sagaidīja.

Dāvim vilki ļoti mīļi...

Lielie bruņurupuči - izskatījās diezgan žēlīgi. Mans lielais audžudēls uztraucās, vai viņam nesāp tā kājiņa.

Žirafu mājā. Dāvis kaut ko gudru stāsta.

Mīļi kaķīši.

Lauku sēta. Bērniem ļoti, ļoti patika. Te tāds nedaudz nosvīdis ponijs. Lāga dzīvnieks, ļāvā bērniem sevi papaijāt, pakomunicēja ar mazajiem.

Aitiņas...

Kaziņas - man ļoti, ļoti patīk... Ja man kādreiz būs kāds lauku plašums pieejams, es gribētu savu saimi papildināt ar kādu no šiem gudrajiem dzīvniekiem.

Superīga skeletu izstāde. Kopumā favorīts Nr.2 uzreiz aiz tropu mājas.

Kuprvalis

Visi pēta un lasa, un pārspriež.

Vardītes, krupīši.

Redzējām arī visādus čūskuļus un rāpuļus.

Skaistulis, vai ne?!

Divu dāmu saruna  ;)

Nosalis, saguris un laimīgs! Tā varēja teikt par katru no mums. Bija lieliska diena!
Nepieminēju, ka iekš Rīgas Zoo mēs nokļuvām audžuģimeņu pasākuma ietvaros. Pasākums bija rūpīgi gatavots, bija arī dažnedažādi komandas uzdevumi, putnu būrīšu meistarošana, noslēgumā bija sarūpētas siltas pusdienas. Mēs gan šoreiz tā savrupāk, paši pētījām un staigājām, jo mazie vēl par mazu, abi lielie arī negribēja atsevišķi ko darīt. Laika apstākļi arī, diemžēl, nelutināja, bet neskatoties uz to bija forši. Satiku kādu laiku neredzētus cilvēkus, papļāpāju ar citām audžumammām.


Dāvis arī braši strādā. Latviešu val. izmācījās par personu vietniekvārrdiem un skaitļa vārdiem, izpildīja arī uzdevumi.lv piedāvāto. Matemātikā ģeometrija - darbojās ar laukumiem un perimetriem. Un izņēmām arī daļas, to salīdzināšanu, arī teksta uzdevumus ar daļām. Apķērīgs puika, viss iet bez aizķeršanās.
Angļu val. katru dienu pa stāstiņam, ar kuru padarboties. Arī krievu val. iet uz priekšu ļoti labi, lasa labi, jau nedaudz pie gramatikas pieskārāmies - locīšana vsk., dsk., vīr/siev. dzimtēm.
Vizuālājā mākslā arī Dāvim piešķīru brīvu izvēli - ir radīta mašīna.
Sports abiem ir ļoti aktīvs - puiši ir atsākuši batuta sezonu, kā arī abi ir uztaisījuši zobenus (mājturība??) un pagalmā notiek musketieru cienīgas cīņas un dueļi. Arī sniegs ir jāpadauza un jāpabaksta - varbūt tad ātrāk tas pavasaris nāks?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru